andalucia vinaigrette

Serveertips

Deze vinaigrette is ideaal bij:

  • slaatjes met avocado
  • slaatjes met paprika 'tri-colores'
  • pasta met kerstomaatjes
  • ...

Recepten:

Wraps met kip, avocado, mas en zwarte bonen (4 stuks)

Ingrediënten:

4 wraps
Salade naar keuze
150 g kippenblokjes
1 sjalot, fijngesnipperd
Olijfolie
Peper en zout
1/2 blik zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
1/2 blik mais, afgegoten en gespoeld
1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
La William Vinaigrette Andalucia

 

Bereiding

Bak de kip samen met de sjalot gaar en krokant in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

Leg een wrap open, smeer in met Andalucia Vinaigrette, leg daarop de sla en verdeel er de kip, bonen, mais en avocado over. Vouw dicht, houd vast met een prikker en serveer met extra Andalucia Vinaigrette.

 


Pita met lamsvlees (2 stuks)

Ingrediënten

4 sneden lamsvlees, in blokjes gesneden
2 kropjes little gems, gewassen en in stukken getrokken
5 kerstomaatjes, in 4 gesneden
4 pitabroodjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
1 mespunt komijnpoeder
1 mespunt gemberpoeder
1 mespunt piment d’espelette
1/2 potje houmous (kant-en-klaar)
yoghurt
peper en zout
1 rode ui, in ringen gesneden
La William Andalucia Vinaigrette

 

Bereiding

Meng de houmous met 1 el yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Haal het lamsvlees door een mengsel van olie, piment, komijn, knoflook en gember. Bak het vlees sappig en krokant.

Verwarm de pitabroodjes en snijd open. Leg onderin wat little gem, daarop wat houmous en vul verder met vlees, little gem en tomaat. Werk af met wat La William Andalucia Vinaigrette en uiringen. Serveer er nog Andalucia Vinaigrette apart bij.

Tip: hou je dit gerechtje liever veggie, vervang dan het lamsvlees door tofu die je door de kruidenmengeling haalt.


Couscous met groenten en merguez (2 pers.)

Ingrediënten

4 merguezworstjes, in stukken gesneden

150 g couscous
groentebouillon
olijfolie
2 wortelen, in ringen gesneden en geblancheerd
1/2 gele paprika, ontdaan van vel en pitjes in stukjes gesneden en geblancheerd
1/2 rode paprika, ontdaan van vel en pitjes in stukjes gesneden en geblancheerd
1/2 courgette, in stukjes gesneden en geblancheerd
1/2 bosje koriander, blaadjes afgeritst
La William Andalucia Vinaigrette

 

Bereiding

Bak de merguez gaar en krokant in eigen vet.
Bereid de couscous zoals aangegeven op het pak. Gebruik wel groentebouillon in plaats van water. Maak de korreltjes los en fruit ze even aan in wat olijfolie.

Doe de couscous in een kom en meng er de groenten onder. Verdeel er de merguez over en werk af met koriander. Geef de Andalucia Vinaigrette er apart bij.

 


© Foto’s: Roos Mestdagh