arrabbiata vinaigrette

Serveertips

Deze vinaigrette is ideaal bij:

  • pasta met olijven en hespblokjes
  • pasta met mozzarella
  • pasta met zalm
  • pasta met tonijn
  • ...

Recepten:

Penne Arrabbiata (2 PERs.)

Ingrediënten

10 kerstomaatjes, in 2 gesneden
4-tal kerstomaatjes om af te werken
1 dl room
3 el La William Arrabbiata Vinaigrette
160 g penne
Parmezaan (in schilfers)
Peper uit de molen
Olijfolie
Takje basilicum

 

Bereiding

Doe de room in een pan met de tomaten en laat ze 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer er de Arrabbiata Vinaigrette door.

Kook intussen de penne beetgaar (tijd zie verpakking) in een grote pan met water met een scheutje olie. Giet af, spoel even om onder stromend water en laat goed uitlekken.

Doe de pasta in een warme schaal, schep er de saus over en bestrooi met parmezaan. Werk af met een draai van de pepermolen, enkele gegrilde kerstomaatjes en basilicum.


 


Italiaanse burger (2 stuks)

Ingrediënten

2 rundsburgers
Olijfolie
2 sneetjes coppa
6 gemarineerde tomaten
4 plakken gemarineerde aubergine
2 hamburgerbroodjes, in 2 gesneden en even onder de grill opgewarmd
Rucola
1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
Parmezaan, in schilfers
La William Arrabbiata Vinaigrette

 

Bereiding

Bak de burgers in een beetje olie aan beide zijden bruin. Leg ze in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bak de coppa krokant in een droge koekenpan. Houd warm.

Besmeer de onderkant van het broodje met de Arrabbiata Vinaigrette.

Beleg de onderkant met aubergine, tomaat en rucola. Dek af met een hamburger, beleg deze met de coppa, uiringen en schilfers parmezaan.

Besmeer de bovenkant van het broodje met de La William Arrabbiata Vinaigrette en dek de burger af.

Tip: je kan ook een kippen-, lams- of veggieburger gebruiken.

 


salade niÇoise (2 pers.)

Ingrediënten

1 dikke snede verse tonijn (ca. 400g)
3 kwarteleitjes
4 el sojasaus
1/2 bosje koriander, fijngesnipperd
2 el korianderzaadjes, fijngestampt
200 g groene boontjes
8 kerstomaatjes (gele en rode), in 4 gesneden
Gemengde sla
Groene olijven, in ringetjes gesneden
Olijfolie
Peper en zout
Bonenkruid
La William Arrabbiata Vinaigrette

 

Bereiding

Snijd de tonijn in dikke repen, bestrooi met peper en zout en bak rondom aan in de olijfolie.

Wrijf de gebakken tonijn in met sojasaus, haal door de korianderblaadjes en -zaadjes en draai de vis in folie. Span zeer goed aan. Leg de ingepakte tonijn 24 uur in de koeling zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Kook de kwarteleitjes 3 min. Laat even schrikken en pel. Laat afkoelen en prak ze.

Kook de boontjes beetgaar in water met een takje bonenkruid. Laat schrikken in koud water. Haal de helften uit elkaar.

Leg een slabasis op de borden en verdeel er de boontjes en tomaten over.

Haal de tonijn uit zijn folie. Snijd met een scherp mes dikke plakjes van de tonijn en verdeel over de salade samen met de olijven en het geprakte ei. Werk af met een scheutje olijfolie en grof gemalen peper. Geef er de La William Arrabbiata Vinaigrette apart bij.



© Foto’s: Roos Mestdagh