Curry-cocos vinaigrette

Serveertips

Deze vinaigrette is ideaal bij:

  • slaatje met mango's
  • slaatjes met meloen
  • pasta met scampi's
  • rijstschotel met kip
  • ...

Recepten:

Clubsandwich met gerookte kip (2 PERs.)

Ingrediënten

4 sneden toastbrood
6 plakken gerookte kipfilet
IJsbergsla
Gekonfijte gember, uitgelekt
Scheutjesmengeling
La William Curry-Cocos Vinaigrette

 

 

 

Bereiding

Toast de sneden brood lichtjes.

Besmeer 1 snede langs een zijde met Curry-Cocos Vinaigrette, dit is de basis van de sandwich. Besmeer de andere sneden langs beide kanten met de saus.

Bouw de sandwich op. Beleg de basissnede met ijsbergsla, dek af met een snede, beleg deze met dubbelgevouwen kipfilet, dek af met een snede, beleg deze met gember, dek af met een snede en werk de sandwich af met de scheutjes. Snijd de sneden diagonaal in twee. Steek eventueel een stokje doorheen de sneden zodat de sandwich mooi samenblijft.

 


Scampispiesjes (6 stuks)

Ingrediënten

24 scampi
6 satéstokjes, geweekt in water
1/2 verse ananas, in stukjes gesneden
La William Curry-Cocos Vinaigrette

Voor de marinade:
2 blaadjes koriander, fijngesnipperd
1 el limoensap
1 tl sushi-azijn
1 teentje knoflook, fijngesnipperd

Voor de salade:
100 g peulerwtjes
100 g zeekraal
Sjalotje, fijngesnipperd
Olijfolie

 

 

 

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Pel de scampi, verwijder het darmkanaaltje, leg ze in een schaal samen met de ananas en giet er de marinade over. Laat minstens 3 uur marineren, draai tussenin enkele keren.

Haal de scampi uit de marinade, dep ze lichtjes droog en rijg telkens 4 scampi op een satéstokje afgewisseld met een stukje ananas. Begin en eindig met ananas. Grill op de BBQ of op een grillplaat.

Serveer met een salade van peulerwtjes en zeekraal. Geef de La William Curry-Cocos Vinaigrette er apart bij.

 


Gemarineerde ribbetjes met oosterse salade (2 pers.)

Ingrediënten

voor de ribbetjes:
2 grote of 4 kleine spareribs
2 el sojasaus
2 el mirin (of droge sherry)
2 el acaciahoning
Mespunt paprikapoeder

voor de salade:
1/2 rammenas
1 wortel
1/2 courgette
Handvol taugé
6 champignons de Paris, in dunne plakjes gesneden
1 tl gembersiroop
1 tl acaciahoning
Scheutje sushi-azijn
Scheutje witte wijnazijn
Enkele takjes koriander, blaadjes afgeritst

La William Curry-Cocos Vinaigrette

 

 

Bereiding

Breng voor de marinade van de ribbetjes sojasaus, mirin, honing en paprikapoeder aan de kook.

Leg de ribbetjes in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Laat in ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 200°C garen. Zet de laatste 5 min. even onder de grill.

Schil voor de salade rammenas en wortel en haal er met een dunschiller slierten van. Snijd de courgette in dunne reepjes.

Meng voor de marinade gembersiroop, honing en azijnen.

Hussel rammenas, wortel, champignons, courgette en taugé door de marinade en laat ca. 1/2 u marineren op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Haal de groenten uit de marinade en bestrooi met koriander en serveer apart samen met de Curry-Cocos Vinaigrette en de ribbetjes.


© Foto’s: Roos Mestdagh