recepten met wasabivinaigrette

 

De Wasabivinaigrette van La William biedt tal van mogelijkheden om uw klanten met nieuwe bereidingen te verassen. Ontdek ze hieronder!

Broodje zalm wasabi

Besmeer een broodje met een dun laagje roomkaas en beleg het met zalm, komkommer en gedroogde peterselie. Werk het broodje af met een snuifje peper en zout en een streepje Wasabivinaigrette.

Tip:

Geef dit broodje nog meer smaak door het te combineren met rode uien of kaviaar.

 

 

 

 


wasabi dipsaus

Als alternatief voor de pittige vinaigrette, is er de zachtere, zoetere Wasabi Dipsaus.

Benodigdheden:

100 ml Wasabivinaigrette van La William
50 ml stevig opgeklopte room
2 koffielepels acaciahonig
Gerapste gember (facultatief)
Limoensap (facultatief)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten volgens eigen smaak

Tip:

Deze dipsaus is ideaal bij snacks zoals vissnacks en loempia's.


zalmblini's met wasabidressing

Benodigdheden:

              • 150g bloem
              • 2 eieren
              • 25cl melk
              • 130g boter
              • Een snuifje zout
              • 1 kopje crême fraîche
              • 5 dunne plakjes zalm
              • Wasabivinaigrette van La William

Bereiding:

Zeef de bloem en klop de eieren. Meng de eieren met de bloem en voeg een snuifje zout toe. Giet al kloppend beetje bij beetje de melk bij de eieren en de bloem. Laat de boter smelten en meng onder het deeg. Blijf kloppen totdat er een mooi lopende deeg ontstaat. Laat de deeg een klein uurtje rusten.

Meng naar eigen smaak Wasabivinaigrette onder de crême fraîche. Bak dunne pannenkoekjes in een bakpan. Beleg de pannenkoeken met een plakje zalm en de crême fraîche. Rol de pannenkoekjes op en snijd ze in schijfjes.

Werk af met een takje dille of wat bieslook.

 


scampi's in een krokant jasje

Benodigdheden:

              • 6 scampi's
              • 1 ei
              • 3 eetlepels tarwebloem
              • Wasabivinaigrette van La William

Maak de scampi's schoon; verwijder zeker het darmkanaal. Scheid het eiwit van het eigeel. Dip de scampi's achtereenvolgens in het eiwit en de tarwebloem. Frituur de scampi's gedurende ongeveer 3 minuten op 180°, totdat ze lekker krokant zijn. Plaats de scampi's op een bordje en overgiet ze met de Wasabivinaigrette van La William of serveer ze met Wasabi Dipsaus (zie hierboven). Als garnituur kan je eventueel wat kaviaar toevoegen.

 

 


Sushi salad

Benodigdheden:

  • 2 kopjes rijst
  • ¼ kopje rijstazijn
  • ½ komkommer
  • ½ avocado
  • 100g garnalen
  • 100g krab
  • 1 eetlepel verse gember
  • Wasabivinaigrette van La William

Bereiding:

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.


  • Schil de komkommer en hak hem fijn in blokjes met een zijde van ongeveer 1,5 cm.
  • Schil de avocado, verwijder de pitten en hak hem fijn zoals de komkommer.
  • Laat de gare rijst afkoelen op kamertemperatuur en meng de rijstazijn onder de afgekoelde rijst.
  • Voeg de komkommer, avocado en zeevruchten toe.
  • Werk het slaatje sushi af met Wasabivinaigrette en verse gember. Meng alles goed door elkaar. Schud ten slotte het geheel goed op, zodat je een luchtig slaatje verkrijgt.

Tip:

  • Voeg naar eigen wens zeevruchten toe zoals mosselen of surimi, of groenten zoals wortelen, rode paprika, peultjes, erwten, zeewier of radijzen. Het slaatje wordt extra pittig met wat sojasaus en fijngehakte rode chilipepertjes.
  • Het slaatje sushi kan zowel warm als koud geserveerd worden.